Lagersystemer

Lagersystemer til håndtering af varerne på et lager er et relativt begreb – lagre kan systematiseres på mange måder og med brug af mange forskellige typer af teknologier.

Vores EffiMat® og ClassicMat™ lagerautomater er én type af lagersystemer. De mest gængse teknologier tæller automatiske højlagre, mini-load anlæg, shuttle løsninger lagerautomater og almindelige manuelle reol-løsninger.

Hvordan er vores traditionelle lagerautomat ClassicMat™ og den ultra hurtige løsning EffiMat® positioneret i forhold til de øvrige teknologier og lagersystemer? Kan vores lagerautomater spille sammen med og integreres i de øvrige lagersystemer?

Effimat automated vertical picking robot

EffiMat® og ClassicMat™ ift. andre lagersystemer

Lagersystemerne kan med fordel sammenlignes. Sammenligningen er baseret på performance målt i in/output pr. time og lagringskapacitet målt i f.eks. antal SKU (Stock Keeping Unit).

ClassicMat™ som traditionel lagerautomat er et lagersystem, der henvender sig til det relativt lave performancekrav på max. 60-100 ordrelinjer pr. time in/ud. Dette er dog væsentligt højere end den typiske manuelle reolløsning med performance på op til 25-30 ordrelinjer pr. time ind/ud. Performance for ClassicMat™ kan dog forøges med 50-100% ved at stille flere maskiner sammen i en plukkezone.

Kapaciteten er variabel i forhold til lagersystemets højde, men kan ikke sammenlignes med de store mini-load og shuttle løsninger. Til gengæld er lagringen særdeles kompakt. En traditionel lagerautomat har begrænset fysisk integrationsmulighed med andre lagersystemer.

EffiMat® er en helt anden snak med den ekstrem høje performance med op til 500 ordrelinjer pr. time ind/ud. Dermed er EffiMat® som lagersystem fuldt på højde – i forhold til performance – med de langt dyrere lagersystemer såsom shuttles, mini-loads. etc. F.eks. skal der minimum 4 mini-load kraner – og dermed en meget stor investering – til at nå samme performance og hastighed som én EffiMat®.

EffiMat® har som lagersystem en meget stor fleksibilitet og kan integreres med stort set alle andre former for automation og lagersystemer. Det er muligt, fordi EffiMat® med sit revolutionerende princip kan have in/out i bagenden hvortil der kan udveksles kasser med varer.

F.eks. kan man forestille sig EffiMat® som en særdeles hurtig og ergonomisk korrekt plukstation foran et mini-load anlæg. Det som erstatning for det store og dyre buffer-setup af transportbånd, som ellers er nødvendigt foran et mini-load anlæg.

Pharma Logistics with the EffiMat

Lagersystemer fra EffiMat Storage Technology?

Ved valg af lagersystem eller optimering af det eksisterende lagersystem er der mange komplekse parametre og forhold at tage stilling til. Performance og lagringskapacitet er blot to af disse parametre.

Vores organisation består bl.a. af nogle af de stærkeste logistik kompetencer på markedet og vi rådgiver gerne om det rette lagersystem til jeres behov. Vi ser på løsninger i forhold til jeres forretningsmæssige muligheder og her er lagerautomater blot én mulig brik i et samlet lagersystem.